Wednesday, October 21, 2009

the implicit layout

dimulakan dengan nama Allah.

bermula kisah 'the implicit layout' adalah pada layout pertama saya.
entah saya pun dah tak ingat macam mana rupanya.
tapi rasanya kalian boleh agak layout seorang beginner.

tapi saya tak boleh komen banyak pasal layout tu,
sbb bukan saya yang buat pun.
saya hadapi sedikit masalah kod html ketika saya hendak menukar layout saya.
i mean it, ok. SEDIKIT. tak banyak pun.
lalu saya mintak tlg seorang junior saya, kerana dia lebih senior berbanding saya dalam dunia blogging ni. memang dia seorang pakar.
kalau saya sebut nama dia, pasti kalian tau.
tak payah lah sebut. biarlah suspens sikit. klik saja di sini untuk kenal siapa yang sedang bersin sekarang.

dan, mintak maaf untuk jatuhkan saham anda, sang hero.hehe
dia juga tak tau macam mana nak buat.
lalu setelah panjang bercerita (mungkin untuk cover line.ahah),
takpelah. kita sangka baik. dia terlupa macam mana praktikalnya.hehe
lalu dia beri saya pilihan 2 orang untuk tolong saya dengan urusan html tu.
lalu yang seorang ni pula, tak banyak cerita.
entah beberapa saat saja dia siapkan layout baru saya.
(sayang sekali kalian tak dapat tgk layout tu.haha)

by the way, jangan pula kalian percaya dia siapkan dalam beberapa saat.
itu cuma sekadar sedikit hiperbola untuk mengekspresikan kepakaran beliau.
dan juga tak dilupakan, sekadar mengambil hati beliau kerana siapkan saya punya template. wink

itu adalah cerita perkenalan saya dengan seorang sahabat saya ni.
kenapa saya bercerita pasal dia? question
sebab dia ada kaitan dengan layout terbaru saya ni. kenyit

satu hari saya berbincang dgn beliau mengenai hedonisme yang terlampau menguasai dunia.
katanya dia benci hedonisme.
lalu saya katakan kepada beliau untuk lawati blog saya, dengan rendah dirinya.
lalu Allah bukakan pintu hati beliau untuk lawati blog saya.
instead of commenting my writing, dia komen pulak sy punya layout.
kemudian baru saya terasa yang sememangnya layout saya nampak sedikit buruk.
anda pun rasa begitu kan?
(JANGAN JAWAB! haha)

lalu saya pun mengambil kesempatan atas peluang yang nampaknya terbuka luas.
selepas sedikit perbincangan, lalu saya meminta beliau memilih dan mengeditkan saya punya template,
dan Alhamdulillah, dengan besar hatinya beliau menerima.

dek kerana citarasa saya yang teruk, beliau bersetuju untuk memilih template untuk saya.
katanya, tarbiyah perlukan pencerahan.
tanpa banyak bicara saya bersetuju, walaupun tak berapa setuju.
mungkin dengan bertukar citarasa, saya boleh menjadi rajin, siapa tahu?
doakan saya kenyit

sebenarnya saya tak mengharapkan banyak dari dia.
cuma edit bahagian html yang akan memeningkan kepala saya sahaja.
tapi siapa sangka, dia ubah segalanya?
haha. setiap yang dapat kalian lihat sekarang adalah hasil tangan beliau.
kecuali entry-entry saya, sudah tentu.

lalu di sini saya ingin mengekspresikan gratitude saya pada beliau yang telah dengan baik hatinya menyiapkan template untuk blog saya, beserta dengan widget-widgetnya sekali..
dan maaf yang tak terhingga kerana buang poll tu.haha
mintak maaf banyak-banyak ye.
nanti ana taipkan pasal yang ana janji hari tu ye.
by the way, terima kasih banyak.
barakallahu fiik.

p/s:
saya punyai banyak untuk diceritakan.
tapi selepas ini saya mengesyaki diri saya untuk menjadi sibuk,
jadi mungkin saya tak sempat update.
same thing for ar-raheeq al-makhtum okay? really sorry.

3 comments:

nik uqbah said...

kali pertama. aku baca kau punye entri takde warna warni.

haha. tak meriah aihh.

[mesti dah rase nak tukar balik template] :P

p/s: fastaqim kama umirta. hehe. snanye takpe je pasal blog gen tu. tak busy update la. busy, tunggu tak busy la.haha.

nik uqbah said...

dia kata: ini explicit! haha

Saidina Ali said...

>>nik uqbah
bile takde warna warni,
tandanya tengah malas :p

takdelah. taknak tukar balik pun. mesti orang tu tknak buatkan kalau aku nk tukar balik.

(tak reti berdikari.ahah)

mana ada explicit. aku tak explain lagipun apa objektif di sebalik theme ni