Saturday, January 8, 2011

ukhuwah dan...

in picture : Amer Muttaqin, Musthoffa Syawwal, Umar Zulkifli, Shukri Nordin, Haidar Adnan, Aizat Khodus, Zubair Shamsul Bahri, Nadzmi Che Ramli.

Tiada dalam gambar : FAUZUL KABIR. (kasi besar sikit. haha)


kalau boleh, saya nak letak semua gambar kawan-kawan saya kat sini. tapi nanti bagi mereka yang menggunakan iium-community, kene tunggu sehari pulak nak bukak satu post ni :)
just joking :)

pengalaman mengajar saya, bahawa ukhuwwah itu tak mungkin dapat dibina hanya dari hasil sebuah program. Proses pembinaan ukhuwwah itu adalah suatu proses yang berpanjangan.
Walaupun anda tinggal sebilik dgn seseorang selama bertahun-tahun, itu tak menjanjikan sebuah ukhuwwah. Walaupun anda sekelas dgn seseorang itu selama 2 sem, itu masih tak menjanjikan kuatnya sebuah ukhuwwah.

Saya bukanlah seorang yang setiap hari memberikan bunga ros kepada mereka2 yang membuatkan hari2 saya menjadi hari2 yang terindah, dan bukan juga seorang yang setiap hari menyusun kata2 indah untuk dihantar kepada sahabat2 tersayang dan dihargai untuk membuatkan kalian rasa dihargai.

Bahkan, kalian akan termuntah saat kalian menerima kuntuman bunga dan kata2 tersebut. kalian kan lelaki :)

Namun apa yang mampu aku titipkan buat kalian adalah layanan yang terbaik sehari2.
Tidak mengecilkan hati2 kalian dgn kata2 yang mungkin mengguris hati kalian, (aku masih mencuba) dan mungkin yang masih gagal aku lakukan adalah beberapa, seperti ithar.

Above all, aku bersyukur kerana kalian dihadirkan ke dalam hidupku :)

2 comments:

Muhammad Haidar said...

aku pun masih mencuba.. :)

Anonymous said...

apasal gambar aku takde? ok aku touching